Santimami Auzoa, 4. 48170 Zamudio. Bizkaia 944 231 019
EU | ES
Bilbao Zerbitzuak bat egin du Panasef-en III. Forumarekin, Bilboko historia eta gastronomia balioetsiko dituzten bi jarduerarekin
Bilbao Zerbitzuak bat egin du Panasef-en III. Forumarekin, Bilboko historia eta gastronomia balioetsiko dituzten bi jarduerarekin
Bilbao Zerbitzuak bat egin du Panasef-en III. Forumarekin, Bilboko historia eta gastronomia balioetsiko dituzten bi jarduerarekin
Igor Ozamiz ESHBIko sukaldaritza-arduradunak gastronomia-tailer bat eskainiko du gastronomiaren eta arkeologia-aztarnategien arteko harremana ezagutzeko, eta Ascension Badiola idazle eta historialariak hitzaldi bat emango du Bilboko hilerriaren historiaren alderdi nabarmenenak azpimarratuz
Antolatutako ekintzak urriaren 18an izango dira Euskalduna eraikinean. Bi jarduerak Panasefek forumaren III. ediziorako aurreikusi duen programazioaren barruan kokatzen dira
Sarrera librea izango da edukiera bete arte. Jada eskuragarri daude EventBrite plataforman
Urriaren 18an, Bilbao Zerbitzuak-ek heriotzari buruzko tabuak dakartzan oztopoak hausten saiatuko da Panasef-en III. Forumean (Euskalduna Bilbao, urriak 17 eta 18) parte hartuz herritar guztientzat irekiak izango diren bi jarduerekin: gastronomia-tailer bat Igor Ozamiz ESHBIko Sukaldaritza Saileko arduradunaren eskutik, gastronomiaren eta arkeologia-aztarnategien arteko harremana ezagutzeko; eta “Vista Alegre, un bello paseo por el Bilbao que fue” hitzaldia, Ascensión Badiola bilbotar idazle eta historialariaren eskutik.
“Ozamizen eskutik, hileta-ospakizunei lotutako gastronomiaz gozatzeko aukera izango dugu, eta Badiolaren hitzaldiarekin, berriz, Bilboko hilerriaren edertasunari lagundu dioten hildako guztiei omenaldia egingo diegu. Azken finean, norbaitek esan zuen heriotza bizitako bizitza eder bat besterik ez dela”, adierazi du Álvaro Pérezek, Bilboko Udaleko Osasun eta Kontsumo arloko zinegotzi delegatuak.
Tailer gastronomikoa, “Evolución gastronómica a tumba abierta” izenarekin, 16:15ean hasiko da. Bertan, Ozamizek aztarnategi arkeologikoei lotutako gastronomiari buruz duen ezagutza partekatuko du bertaratutako pertsonekin. Izan ere, hotzeko elaborazioen erakustaldi gastronomiko bat egiteaz gain, bertaratzen direnek beilatokietan heriotzari lotutako ohitura gisa jartzen ziren errezeta batzuk ere dastatu ahal izango dituzte.
Egun horretan bertan, baina 17:30ean, Ascensión Badiola idazle eta historialariak bere hitzaldia emango du, eta Bilboko hilerriko historiaren alderdi nabarmenenak azalduko ditu, hilobietan eta panteoietan dauden pertsonen oroimena gogoratuz eta mantenduz. Izan ere, XIX. eta XX. mendeen artean Alde Zaharretik Indautxura arte hiriak izan zuen eraikuntza eta hazkundea erretratatzen saiatuko da aditua. Badiolak auditore gisa bere bizitza profesionala garatu duen arren, artikuluak, kontakizunak eta telebistako dokumentaletan kolaboratu du, hitzaldiak emateaz gain.
Sarrera librea izango da edukiera bete arte, eta jada eskuragarri daude EventBrite plataforman.
Santimami Auzoa, 4. 48170 Zamudio. Bizkaia 944 231 019
Santimami Auzoa, 4. 48170 Zamudio. Bizkaia | 944 231 019
Santimami Auzoa, 4. 48170 Zamudio. Bizkaia | 944 231 019