EU | ES

2024ko apirilaren 20a, larunbata

Hasiera       Web mapa          Kontaktua        Salaketen kanala

2024ko apirilaren 20a, larunbata
2024ko apirilaren 20a, larunbata

Pasta eta arroza izango dira Erriberako Merkatuko hainbat sukaldaritza-tailerren protagonistak

Uda eta hondartza-garaia iristearekin batera, pasta- eta arroz-tupperrak, eguzki-kremarekin eta ur-botilekin batera, ezinbesteko osagarri bihurtzen dira, erlaxatu eta eguzki-izpiak gozatzeko, eguna hondartzan edo igerilekuetan igarotzen duten pertsona guztientzat. Horregatik, Bilboko Goi Mailako Ostalaritza Eskolak (ESHBI) hainbat tailer emango ditu Erriberako Merkatuko Sukaldaritza Eskolan oinarrizko jaki horiek goi-mailako plater bihurtuko dituzten errezeta berriak irakasteko.

«Erriberako Merkatuan ematen diren sukaldaritza-ikastaroei esker, bilbotarrek modu berritzailean ikasiko dute errezetak egiten; izan ere, aukera osasungarri eta elikagarri ugari landuko dituzte, Bilboko Udal Merkatuetako tokiko produktuek ematen duten zapore paregabearekin”, adierazi du Yolanda Díez Bilboko Udaleko Alkateorde eta Osasun eta Kontsumo Zinegotzi Ordezkariak.

Uztailaren 5etik aurrera, eta hileko astearte guztietan, Mikel Escudero ESHBIko sukaldariak lau sukaldaritza-tailer emango ditu, 18:30etik 20:30era, pasta eta arroz platerrak prestatzeko. Lehenengo saioan landuko diren errezetak Gnochia gazta- eta pesto-saltsarekin eta carbonara pastarekin izango dira. Bigarren saioa uztailaren 12an izango da, pasta freskoa egiten ikasteko. Hirugarren eta laugarren saioetarako (uztailak 19 eta 26), risottoa eta arroz saldatsua saltsa berdean dauden txirlekin eta arroza ahatearekin eta gari-zainzuriekin; eta arroza bakailaoarekin curry erara tailerrak daude aurreikusita, hurrenez hurren.

Sukaldaritza tailerrei buruzko informazio gehiago

Irudiak

Santimami Auzoa, 4. 48170 Zamudio. Bizkaia  944 231 019

Santimami Auzoa, 4. 48170 Zamudio. Bizkaia | 944 231 019

Santimami Auzoa, 4. 48170 Zamudio. Bizkaia | 944 231 019