EU | ES

2024ko abenduaren 22a, igandea

Hasiera       Web mapa          Kontaktua        Salaketen kanala

2024ko abenduaren 22a, igandea
2024ko abenduaren 22a, igandea

Ezagutu legatzaren sekretuak Erriberako Merkatuko sukaldaritza ikastaroetan

Euskal sukaldaritza tradizionala mundu mailan ezagunenetakoa da, bai bere aniztasunagatik, bai bere aberastasun eta zaporeagatik. Plater tradizionalenak belaunaldiz belaunaldi transmititzen joan dira, ezaugarritzen dituen zapore berezi eta bakarra zainduz.

Ikastaroa datorren irailaren 21ean, larunbata, egingo da, 11etan, Erriberako Merkatuko Sukaldaritza Eskolan, eta aukera paregabea da gure lurraldeko gastronomian aditua izateko eta gure kostaldeko produkturik onenetako baten, legatzaren, sekretuak ezagutzeko.

Tailerra Bilboko Ostalaritza Goi Eskolak (ESHBI) emango du, eta produktu honen bi prestaketa tradizionaletan oinarrituko da, legatza ondarrutar erara eta saltsa berdean.

Lehenengoa, bere sinpletasunaz gain, zaporez beteriko gisatua da, non legatza tomate saltsarekin, piperrekin eta tipularekin prestatzen den, produktuaren zaporea nabarmenduz. Bestalde, legatza saltsa berdean, gure sutegietan gehien estimatzen den beste plater bat, perrexil, baratxuri eta ardo zuriz egindako saltsan prestatzen da.

Erriberako Merkatuan aurkitzen dugun bertako produktu zoragarriak, ESHBIren esperientziarekin batera, partaide guztiek bi errezeta egingo dituzte lagunak eta senideak harritzeko.

Irudiak

Santimami Auzoa, 4. 48170 Zamudio. Bizkaia  944 231 019

Santimami Auzoa, 4. 48170 Zamudio. Bizkaia | 944 231 019

Santimami Auzoa, 4. 48170 Zamudio. Bizkaia | 944 231 019