Santimami Auzoa, 4. 48170 Zamudio. Bizkaia 944 231 019
EU | ES
Azaroa itsas zaporearekin Erriberako merkatuko sukaldaritza ikastaroetan
Azaroa itsas zaporearekin Erriberako merkatuko sukaldaritza ikastaroetan
Azaroa itsas zaporearekin Erriberako merkatuko sukaldaritza ikastaroetan
Zalantzarik gabe, arraina eta itsaskia dira Bilboko Udal Merkatuetako produktu garrantzitsuenetako bi. Egunero, bezero hurbiltzen dira etxetik gertuen daudenetara, saskia gure kostaldea ahalik eta ondoen betetzera. Horregatik, azaroaren 8tik aurrera, asteazkenarekin, eta lau egunez, Erriberako Merkatuko Sukaldaritza Eskolan arrainei eta itsaskiei buruzko ikastaro bat egingo da.
Parte-hartzaileak Mikel Escudero Bilboko Goi Mailako Ostalaritza Eskolako (ESHBI) sukaldariak gidatuko ditu. Eskolak bi ordukoak izango dira eta azaroaren 8an, 15ean, 22an eta 29an izango dira, 18:30ean. Bertaratzen direnek arrainak garbitzen eta mozten ikasiko dute, baita zaporeak gehien nabarmentzen dituzten teknikak eta saltsak ere.
Errezeta hauek prestatuko dira: lupia tipulin kremarekin eta bizarrekin, antxumea itsas pestuarekin, atun-tatakia ozpinetako tipularekin eta kirtenarekin, izokina eztiarekin eta ezkaiarekin jazmin arrozarekin, txirlak marinelarekin, muskuiluak eta otarrainxkak saltsan thai estiloan eta arrain-zopa ikastaroaren amaiera gisa.
Bilboko Udaleko Osasun eta Kontsumo Arloko zinegotzi delegatu Álvaro Pérez Alonsok itsas zaporeko tailer honetan parte hartzera animatu ditu herritarrak. “Bilbao Zerbitzuak ekimenak gure Udal Merkatuek eskaintzen duten eskaintzaren kalitatea eta aniztasuna nabarmendu nahi ditugu, betiere hurbiltasunetik eta elikadura osasungarria sustatuz”.
Santimami Auzoa, 4. 48170 Zamudio. Bizkaia 944 231 019
Santimami Auzoa, 4. 48170 Zamudio. Bizkaia | 944 231 019
Santimami Auzoa, 4. 48170 Zamudio. Bizkaia | 944 231 019