EU | ES

2024ko apirilaren 23a, asteartea

Hasiera       Web mapa          Kontaktua        Salaketen kanala

2024ko apirilaren 23a, asteartea
2024ko apirilaren 23a, asteartea

Errioxako olioa abenduaren 18an aurkeztu zen Bilboko Erriberako Merkatuan

Abenduaren 18an Errioxako Olioa aurkeztu zen Erriberako Merkatuan.

«Aukeratu osasuntsua dena, ona dena eskatzen du. Zuk bai dakizu «, Errioxako olioaren kalitate marka abenduaren 18an aurkeztu zen komunikazio eta banaketa arloko hogei bat profesionalen aurrean. Erriberako Merkatuko sarreran produktuaren aurkezpena egin zuten Errioxako Olioaren Kalitatearen Jatorri Deiturako presidenteak eta teknikariek.

Errioxako olioaren sukaldaritzaren izaera osasungarria eta moldakortasuna azaldu ondoren, Lorena Marín Nafarroako olio dastatzaileen paneleko kide eta Kontseilu Erregularreko teknikariak urre likidoa dastatzearen artearen bidez aurkeztu zuen. Hala, Errioxan Jatorri Izendapenarekin egiten diren olio ezberdinak ezagutzeko eta probatzeko aukera izan zuten bertaratutakoek.

Olio aurkezpena Erribera Merkatuan  Jardueraren bidez, produktu tradizionaletako bati, Errioxako olioari, balioa eman nahi izan zaio, nekazaritzako elikagaien kalitatea antzematen eta baloratzen den herri batean.

Milioi erdi litroko ekoizpenarekin, egia esan, izendapenak aurkezten dituen olioak ia egilearenak dira, «Horren ondorioz, bariazio organolektikoek olio on bat, kalitate handiko olio bat, gantz-azido poliinsaturatuzko edukiei dagokienez, ahosabaia betetzen duten zaporez josita, gozatu nahi duena liluratzen dute», Elvira Cantabrana, JDB Kontseilu Arautzaileko komunikazio arduraduna.

Alde horretatik, onura kardiobaskularrak ukaezinak dira, eta horri heste-igarobide askoz egokiagoa ematen duen laguntza gehitzen zaio. Mozkin horien aurrean pentsa liteke prezioek lehiakortasun gutxi egingo luketela, baina errealitatea ez da hori inolaz ere. «Litroko 3,80 eurotik aurrera kalitate handiko bermeekin lor daiteke Errioxa jatorri izendapeneko olioa; botila baten prezioa bi garagardok balio dutenaren parekoa da», azaldu zuen Lorena Marinek, Kontseiluko Nafarroako dastatzaileak.

Zerbait bereziki nabarmendu nahi badute, haien olio birjinaren aparteko maila da, lipido kardiosaludagarrietan duten maila altuan zapore bikain eta biribilen ñabardurak, fruta-usainak eta tonalitateak baitauzka, eta horiek bakarrak eta guztiz gomendagarriak dira gordinik, egosita, frijituta eta erreta konfiantza osoz hartzeko.

Irudiak

Santimami Auzoa, 4. 48170 Zamudio. Bizkaia  944 231 019

Santimami Auzoa, 4. 48170 Zamudio. Bizkaia | 944 231 019

Santimami Auzoa, 4. 48170 Zamudio. Bizkaia | 944 231 019